Școala altfel-Activități STEM

MARIA ADRIANA BEER, · Categorii: NOUTĂŢI
Ziua de 04.03.2020 a fost una mai interactiva decat celelalte, deoarece echipa de robotica “Soft Hoarders” de la Colegiul National Fratii Buzesti ne-a vizitat cu scopul de a promova conceptul de robotica, cat si competia la care ei participa, BRD First Tech Challenge. Acestia participa la aceasta competitie de 4 ani, reusind inca din primul an sa ajunga la etapa internationala, in America. Anul acesta au castigat etapa regionala a competitiei, obtinand doua premii importante: FIRST ALLIANCE AWARD: 1ST PICK si THINK AWARD:2RD PLACE, premii care le-au asigurat calificarea la etapa nationala. De asemenea, acestia ne-au prezentat si competitia First Lego Leauge pentru elevii din gimnaziu, oferindu-se sa ne ajute in cazul in care se va forma o echipa de robotica in cadrul scolii.
Totul a descurs intr- o maniera interesanta. Elevii  au inceput cu o prezentare a echipei, a roboticii , a robotului construit de ei , cat si a temei pe baza careia l-au construit.  Aceasta tema aduce in prim plan conceptul de construire al unui oras al viitorului, automatizat si perfectionat, materializandu-se, la nivel de joc, in construirea unor turnuri cat mai mari de catre robot. Elevii au vorbit si despre activitatilor lor in cadrul echipei, organizare, dar si despre ajutorul financiar oferit de catre sponsori.
Acestia au reusit sa capteze atentia celor prezenti, nu numai prin cuvinte, cat si prin imagini.
Dupa prezentare, a urmat o demonstratie cu robotelul lor, care era construit in conformitate cu tema de anul acesta a competitiei. Acesta poate merge in toate directiile, poate colecta cuburi cu care construieste turnuri inalte. Copiii prezenti la acest eveniment au avut oportunitatea de a se juca cu robotelul si de a pune multe intrebari legate de construirea si programarea acestuia.
Atmosfera a fost minunata, toti cei prezenti s-au simtit bine si au plecat acasa cu informatii noi si despre acest domeniu. Copiii au fost foarte interesati de modul in care cunostintele STEM se imbina cu distractia in cadrul competitiilor de robotica. Tocmai de aceea, speram sa colaboram cu echipa “Soft Hoarders” in ceea ce priveste infiintarea unei echipe de robotica in scoala noastră.